Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yöresel bir lezzet olan analı kızlı çorba, her lokmasında sizi Anadolu'nun zengin mutfak kültürüne davet ediyor. Pratik ve lezzetli bu çorba tarifi ile sofralarınıza sıcak bir dokunuş katın.

Evde analı kızlı çorba yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım anlatılan bu tarif ile yumuşacık köfteleri ve lezzetli suyu ile tanışın. Misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz bu çorba, herkesin favorisi olacak.

Geleneksel lezzetlerimizden analı kızlı çorba, kış sofralarınız için hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bulgurun ve kıymanın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu çorba, pratik tarifiyle mutfakta geçireceğiniz vakti kısaltacak.

MALZEMELER

Dış köftesi için:

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)

İç malzemesi:

200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

TARİF

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.
Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.
Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.
Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.
Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.
Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Analı kızlı çorba tarifi ile evde kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birini kolayca hazırlayabilirsiniz. Geleneksel ve doyurucu bu çorba, misafir sofralarınızda da fark yaratacak. Bulgur ve kıymanın harika uyumu, her lokmada sizi Anadolu'nun derin mutfak kültürüyle buluşturacak. Bu lezzetli ve pratik çorba tarifi ile soğuk kış günlerine sıcacık bir dokunuş katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi