Hazır yufka ile ıspanaklı börek yapmanın kolay yollarını keşfedin. Bu basit ve lezzetli tarif, çay saatlerinizde ya da özel yemeklerde sofranızın yıldızı olacak.

Ispanaklı börek, mutfakta vakit geçirmeyi seven herkesin denemesi gereken bir tarif. Hazır yufka kullanarak hazırlanan bu börek, hem lezzeti hem de kolaylığı ile favoriniz olacak.

Pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için ıspanaklı börek, mükemmel bir alternatif. Bu tarifi deneyerek, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı daha özel hale getirin.

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK MALZEMELERİ

1 adet yumurta sarısı
5 adet hazır yufka

Sosu için;

1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta

Ege mutfağının vazgeçilmez mezesi: Her yemeğin yanına yakışan Fava tarifi Ege mutfağının vazgeçilmez mezesi: Her yemeğin yanına yakışan Fava tarifi

Harcı için;

1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
500 gram ıspanak

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Kolay bir şekilde hazır yufkadan ıspanaklı börek yapmak için ilk olarak soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.

Üzerine güzelce yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları alın baharatları da ekleyerek kavurun.

Harcı bir kenara aldıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Yağlanmış tepsi üzerine serdiğiniz yufka üzerine önce sos, sonra ıspanaklı harç ekleyin.

Tüm yufkalar bitene kadar sırasıyla bu işlemi sürdürün.

Ardından son kat gelince sosun tamamını dökerek, yumurta sarısını sürün.

Çörek otu serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Hazır yufkadan yapılan ıspanaklı börek, hem zaman kazandırır hem de lezzetli sonuçlar sunar. Bu tarif ile çay saatleriniz, arkadaş toplantılarınız ve özel yemekleriniz için mükemmel bir seçenek hazırlayabilirsiniz. Pratik ve hızlı bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizi bu lezzetli börekle şımartın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi