Soslu börek, dışı çıtır içi yumuşacık yapısıyla dikkat çeker. Bu tarifle, çay saatlerinizi lezzetli bir şekilde taçlandırabilirsiniz. İşte adım adım soslu börek yapımı.

Eğer çay saatlerinizi şenlendirecek bir lezzet arıyorsanız, soslu börek tam size göre. Bu kolay ve pratik tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek soslu börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte pratik ve lezzetli soslu börek tarifimiz.

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Bu lezzetli ve pratik soslu börek tarifi, çay saatlerinizi zenginleştirecek ve mutfakta usta olduğunuzu herkese kanıtlayacak. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu böreği denedikten sonra, misafirleriniz tarifinizi isteyecek. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifi denemeye başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi