Evde kadınbudu köfte yapmak isteyenler için mükemmel bir rehber! Bu tarif ile köfteleriniz pazardan alınmış gibi değil, tam anlamıyla ev yapımı olacak.

Kadınbudu köfte, lezzeti ve dokusuyla herkesin beğenisini toplayan, özel gün sofralarının vazgeçilmezidir. Bu tarif ile köfte yapmanın püf noktalarını öğreneceksiniz.

Geleneksel Türk mutfağının gözde lezzetlerinden kadınbudu köfte, herkesin yapabileceği kadar kolay ve lezzetli. En iyi tarif için okumaya devam edin.

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler:

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

Köfte İçin
750 gr kıyma (az yağlı)
1 çay bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-9 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Köfteyi bulamak için:
2 adet yumurta
4-5 kaşık un

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yapılışı:

Önce pirinçleri haşlayalım. Pirinçlerin üzerini bir parmak aşacak kadar su koyup orta ateşte haşlayın. Pirinçler yumuşayınca suyunu süzüp soğutun.
Tavaya zeytinyağını koyun. Küçük doğranmış soğanı koyup soğanları yakmadan, yumuşayana kadar kavurun. Kıymanın yarısını ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ilave etmeyi unutmayın. Kıymayı soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına, kavrulup soğumuş kıyma, kavrulmamış kıyma, haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi koyup elinizle yoğurun. Malzemeler bütünleşene kadar yoğurmanız yeterli.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak şekil verin. Önce una bulayın. Fazla ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya bulayın.
Tavaya koyup kızdırdığınız yağa koyup her iki tarafını kızartıp, havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını alın. Köfteleri kızartırken yumurtadan dolayı köpürmeler olacaktır. Gayet normal, devam edin. Kızartma yağının orta sıcaklıkta olması gerekiyor. Çok sıcak olursa içi çiğ kalabilir. Ayrıca tavadaki yağın seviyesinin köftelerin yarısını aşmasına dikkat edin.
Sıcakken servis yapın.

Kadınbudu köfte, her yönüyle mükemmel bir lezzet sunar. Bu tarif sayesinde, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu köfteler, misafirlerinizden tam not alacak. Unutmayın, mutfakta geçirdiğiniz zaman sadece yemek yapmak değil, aynı zamanda sevdiklerinizle paylaşacağınız anılar biriktirmektir. Bu özel tarif ile sofralarınızı şenlendirin, lezzet dolu anlara imza atın.

Editör: Haber Merkezi