Yöresel bir lezzet olan Maraş çöreği tarifi; tatlı, tuzlu, cevizli, susamlı ve daha birçok çeşidiyle damak zevkine hitap ediyor. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu lezzeti siz de deneyin.
MARAŞ ÇÖREĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
Çeyrek su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı sızma zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Üzeri için;
2 çorba kaşığı yoğurt
Çeyrek su bardağı zeytin yağı
Yeteri kadar çörek otu
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
Bütün malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun.
Yarım saat dinlendikten sonra hafif unlu tezgaha alın ve parmak kalınlığında açın.
Su bardağı ile daireler kesip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ayrı bir kapta çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
Son işlem olarak çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...