İrmikli Yaz Tatlısı tarifi, yaz aylarında ferahlık arayan tatlı severler için. Pratik, hafif ve leziz; hem yapıması kolay hem de oldukça doyurucu.

İRMİKLİ YAZ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Süslemek için;

2 adet muz
10-15 tane çilek

Üzerine;

1 paket muzlu bitkisel jel 

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye süt, irmik ve şekeri alıp kaynaya kadar karıştırın.

Kaynayan karışımına altını kapatıp vanilya ve hindistan cevizini ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Hazırlanan karışımı cam tepsiye döküp eşit olacak şekilde güzelce yayın. Yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

O sırada muz ve çileği dilimleyin. Soğuyan tatlının üzerine sıra sıra dizin. 

Bitkisel olan jeli de hazırlayarak en son tatlının üzerine dökün.

Yaklaşık 3-4 saat kadar dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi