Yazın taze ve lezzetli meyveleriyle hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri var: Şeftalili Tart, Karışık Meyveli Parfe ve Kavunlu Dondurma. Meyve lezzetiyle ferahlık arayanlar için enfes lezzetler...

ŞEFTALİLİ TART
Yaz aylarında bir top vanilyalı dondurmayla servis edeceğiniz şeftalili tart herkesi mutlu edecektir.

Malzemeler

Hamuru için;

200 gr soğuk margarin veya tereyağı
2,5 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı
2 su bardağı un

Üzeri için;

3 adet şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Nasıl yapılır?

Tereyağı veya margarininizi küp küp doğrayın ve bir rondoya alın. (Kullandığınız terayağı soğuk olmalı).

Üzerine unu, şekeri ve tuzu ilave ederek çalıştırın. Tezgahınızın üzerine pişirme kağıdı serin ve rondodan geçirdiğiniz hamurunuzu pişirme kağıdına alıp 15-20 dk dinlenmeye alın.

Tartın üzerini süslemek için şeftalilerinizi dilimleyin ve toz şeker serpin. Dinlenen tart humurunuzun üzerine de bir pişirme kağıdı koyarak merdane yardımıyla hamurunuzu dikdörtgen şeklinde açın.

Hamuru açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alın ve şeftalileri kenarlarında 3 parmak boşluk olacak şekilde dizin. Hamurun boşluk bıraktığınız kenarlarını içe doğru katlayın. (Spatula kullanabilirsiniz).

İçe doğru katladığınız kenarlara toz şeker serpiştirin. Pişirme kağıdı ile birlikte önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişin. Şeftalili tartınız artık servise hazır.

KARIŞIK MEYVELİ PARFE
Dolabınızdaki tüm meyvelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz parfeye 7'den 70'e herkes bayılacak.

Malzemeler

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 su bardağı orman meyvesi
1 adet muz
2 adet kayısı
15- 20 adet çilek
1 çay bardağı damla çikolata

Nasıl yapılır?

Sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Petibör bisküviyi elinizle çok iri parçalar olmayacak şekilde ufalayın. Çileği, muzu ve içine koymak istediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Tüm meyveleri ve petibör bisküyi krem şantinin içine atıp güzelce harmanlayın. Karışımı koyacağınız kabı buzdolabı poşetine yerleştirip üzerini düzleştirin ve dondurucuya atıp 3-4 saat bekletin. Donmuş parfenizin üzerini istediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz.

KAVUNLU DONDURMA
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan kavunla yapacağınız dondurmalar herkesi mutlu edecektir. Ayrıca hazırladığınız dondurmayı kavunun kabuğunu kase gibi kullanarak başka meyvelerle servis edebilirsiniz.

Malzemeler

1 adet orta boy kavun
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt

Nasıl yapılır?

Kavunu soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz kavunları rondoda çekin. Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı soğutun.

Derin bir çırpma kabına kremayı alın ve çırpın. Krema kıvam alınca içine soğuttuğunuz sütlü şekerli karışımı ve çekilmiş kavunu ekleyin. Çırpmaya devam edin.

Geniş ve dondurucuya dayanıklı bir kaba karışımı aktarın. Dondurmanızı saat başı çıkarıp karıştırın. Bu işlemi dondurmanız tamamıyla donana kadar en az 4-5 kere tekrarlayın.

Editör: Haber Merkezi