Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kremalı irmik helvası ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın. İşte adım adım lezzetli ve pratik tarifimiz.

İster dondurma ister fıstık eşliğinde, kremalı irmik helvası her haliyle muhteşem! Bu tarif, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak.

Kremalı irmik helvası, sofralarınıza şıklık ve tatlı bir final ekleyecek. Herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi sizler için hazırladık.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Kremalı irmik helvası tarifi

MALZEMELER

250 gr. tereyağı
1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
1 paket (500 gr.) irmik
3 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 su bardağı sıvı krema
Dolmalık fıstık

YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvı yağı geniş bir pilav tenceresine alın. Kısık ateşte güzelce eritin. Ardından irmiği ilave ediyoruz ve yine kısık ateşte irmiği yakmadan güzelce 40 dk. boyunca rengi sütlü kahve rengine dönene kadar, yağ ile birlikte kavuruyoruz. Bu sırada kremayı bir tencereye alıp en kısık ateşte olacak şekilde kaynamaya bırakıyoruz. 40-45 dk gibi bir süre sonunda kısık ateşte kavrulan irmiğin üzerine 3 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz ve 2-3 dakika da şerbetini eklemeden şeker ile birlikte şekeri eriterek kavuruyoruz. Son olarak kaynayan kremanın altını kapatıyoruz ve dikkatli bir şekilde şerbetimizin tamamını helvamıza ilave ediyoruz. Bir iki tur karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp en kısık ateşte 10-15 dk. bir süre içinde pilav yapar gibi helvamızı sütünü çekmesi için demlenmeye bırakıyoruz.

Kremalı irmik helvası tarifimizi denediğinizde, lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. Bu özel ve kolay tarifle, tatlı anlarınız daha da unutulmaz hale gelecek. Mutfağınızda lezzetli deneyimler yaratmaya devam edin!

Editör: Haber Merkezi