Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve sağlık deposu olarak bilinen telbine çorbasının nasıl yapıldığını merak edenler için özel bir rehber hazırladık. İftara özel bu çorba ile sofranızı zenginleştirin.

İftar sofralarınızı şifa dolu bir başlangıçla taçlandırmaya ne dersiniz? Hz. Muhammed’in içilmesini öğütlediği telbine çorbası, sağlıklı malzemeleri ile iftarınızın yıldızı olacak.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının baş tacı olacak telbine çorbası, arpa ununun ve diğer sağlıklı malzemelerin muhteşem uyumuyla hazırlanıyor. İşte lezzetli ve şifalı bu çorbanın tarifi...

Telbine çorbası tarifi

Basit malzemelerle muhteşem lezzet: Tembel Gelin Tatlısı tarifi Basit malzemelerle muhteşem lezzet: Tembel Gelin Tatlısı tarifi

Malzemeler:

Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı arpa unu
1 su bardağı süt
3-4 su bardağı su (Kıvamına bakarak ekleyin)
Tuz(damak zevkinize göre
1 çay kaşığı bal (Ocaktan almadan hemen önce eklenicek)

Üzerine:

2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Karabiber, pulbiber, nane kızdırıp gezdirin

Telbine Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamız için tencereye zeytinyağını alıp üzerine unu ekleyerek kavuralım 2 dk kadar.
Ardından devamlı karıştırarak önce sütü sonra suyunu azar azar ilave edelim(topak kalmasın) ve kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.
Kaynayınca 2 dk daha kaynatıp ocaktan almadan hemen önce balı ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
Dilerseniz yağda baharat kızdırıp tencereye döküp karıştırabilir veya servis sırasında üzerine gezdirebilirsiniz.

Telbine çorbası, Ramazan ayının ruhuna uygun, hem sağlık hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Hz. Muhammed’in de tavsiye ettiği bu şifalı çorba, içerdiği malzemeler sayesinde pek çok fayda sağlıyor. İftar sofralarınıza farklı ve anlamlı bir dokunuş yapmak istiyorsanız, telbine çorbasını mutlaka deneyin. Sağlıkla ve afiyetle tüketin!