Misafirlerinize sunabileceğiniz hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, çatlak poğaça tarifi tam size göre! Bu tarif, kısa sürede harika sonuçlar veren, mayasız ve pratik bir seçenektir.

Eğer ani misafirleriniz için lezzetli ve kolay bir tarif arıyorsanız, çatlak poğaça ideal bir seçim! Bu tarif, sadece birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz yumuşacık ve çıtır çıtır poğaçalar sunuyor.

Çatlak poğaça, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak. Bu basit ve pratik tarif ile, çıtır çıtır ve lezzetli poğaçaları hızla hazırlayabilirsiniz.

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Çatlak poğaça tarifi, hem kolay hem de lezzetli bir seçenek sunarak kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştiriyor. Bu tarif sayesinde, çabucak hazırlayıp, fırından çıkar çıkmaz tükenecek poğaçaları deneyimleyebilirsiniz. Yapımı pratik olan bu tarif, her daim beğeni topluyor ve misafirlerinizden tam not alıyor.

Editör: Haber Merkezi