Hem pratik hem de misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı arıyorsanız, trifle tam size göre. Kedi dili bisküvi ve meyvelerle hazırlanan bu tatlıyı keşfedin.

Çikolata ve meyve denilince akla ilk gelen tatlılardan biri olan trifle, hem hafif hem de tatmin edici bir seçenek sunar. İşte kolay trifle tarifi.

Trifle tatlısı, tatlı krizlerinizi sonlandıracak ve misafirlerinizi memnun edecek şık bir seçenek. Malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

TRİFLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi Pastanelerin sırrı çözüldü: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi

1 paket kedi dili bisküvi

1 yemek kaşığı pudra şekeri

400 ml krema

1 paket vanilya

Doğranmış çilek veya muz

İri rendelenmiş çikolata

Puding için:

2 yumurta

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı kakao

5 yemek kaşığı toz şeker

200 ml krema

1 su bardağından iki parmak fazla süt

1.5 su bardağı damla çikolata

TRİFLE NASIL YAPILIR?

Önce pudingi yapmaya başlayın. Nişasta, şeker ve kakaoyu tencerede karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Damla çikolataları ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Pudingi bir kâseye aktarın ve karıştırarak soğutun. Başka bir kapta kremaya pudra şekeri ve vanilya ekleyerek mikserle kıvam alana kadar çırpın.

Kedi dili bisküvileri doğrayıp yarısını servis kâsesinin tabanına yayın. Çilek ve çikolata rendesinin yarısını ekleyin. Çırpılmış kremanın yarısını çileklerin üzerine yayın. Soğuyan pudingi kremanın üzerine ekleyin. Kalan bisküvi, çilek ve çikolatayı aynı şekilde ekleyin. Kremayı en üste ekleyin.

İsteğe göre çikolata ve çilek ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Artık trifle yapmak için gerekli tüm bilgilere sahipsiniz. Bu rehberle, hem pratik hem de etkileyici bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve misafirlerinizin bu lezzetli tatlı karşısında şaşkınlıklarını izleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi