Tavuk suyu çorbası, kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynağıdır. Evde bu leziz ve sağlıklı çorbayı yapmak için gereken tüm malzemeler ve adımlar burada. Hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem de lezzetli bir yemek deneyimi yaşayacaksınız.

Protein değeri yüksek, lezzetli ve besleyici tavuk suyu çorbasını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif ile, çay saatlerinizi şenlendirecek harika bir çorba hazırlayabilirsiniz. İşte, sizin için hazırladığımız özel tarif!

Ev yapımı tavuk suyu çorbası ile hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de lezzetli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu adım adım tarifle, kış aylarınızı ısıtacak sağlıklı bir seçenek sunuyoruz. İşte malzemeler ve yapılışı.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz

Terbiye için:

Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

Bir kez yiyen bağımlısı olacak! Kapınızda kuyruk oluşturacak Ispanaklı Börek tarifi Bir kez yiyen bağımlısı olacak! Kapınızda kuyruk oluşturacak Ispanaklı Börek tarifi

Tavuk suyu çorbası tarifi ile kış günlerinizi lezzetli ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu basit ve besleyici tarif, soğuk havalarda vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek. Malzemeleri hazırlayın ve bu muhteşem çorbanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi