Elmanın doğal tatlılığı ve tarçının hoş kokusuyla harmanlanan elmalı kurabiye, her lokmada sizi büyüleyecek. Bu kolay ve etkileyici tarif, ağızda dağılan dokusuyla unutulmaz bir tat bırakacak.

Çay saatlerinizi tatlandıracak elmalı kurabiye, ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri. Bu basit adımları takip ederek, ailenize ve dostlarınıza unutulmaz tatlar sunabilirsiniz.

Mis gibi elma ve tarçının eşsiz uyumu ile hazırlanan elmalı kurabiye, evde tatlı bir deneyim yaratmanın en güzel yollarından biri. Bu tarifi deneyerek evinizde tatlı bir esinti yaratın.

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket hazır vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu

Elma Harcı için:

3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Yapılışı:

İlk olarak elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin. Rendelenen elmaların üzerine yarım limonun suyunu sıkarak kararmalarını önleyin. Geniş bir tavada elmaları pişirmeye başlayın. Elmaların üzerine şekeri ekleyip ocağın altını açalım.
Elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.

Ardından tarçını ilave edip, soğuması için başka bir kaba alalım.
Kurabiye hamuru için unun dışında kalan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp yoğurun. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra azar azar unu ilave edin. Elde edilen hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
Merdane yardımıyla hamuru açmaya başlayın. Açılan hamurdan çay bardağı büyüklüğünde, onu ölçü alarak, yuvarlaklar keselim. Burada hamur kalıbı da kullanılabilir. Büyük kurabiye yapmak isterseniz kalıp olarak su bardağı da kullanabilirsiniz.
Kesilen hamurların ortalarına hazırladığınız elmalı harçtan koyun. Ardından hamurun iki kenarını iç harç üzerinde birleştirin. Tüm kesilen parçalara aynı işlemi uygulayın.
Fırını önceden 180°C dereceye ayarlayıp, ısıtın.
Elmalı kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Çok yakın koymamaya çalışın. Önceden ısıtılmış fırında, elmalı kurabiyeleri yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Elmalı kurabiyeleri üzerleri pembeleşmeden çıkarın.
Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerlerini pudra şekeri ile kaplayın.
Kurabiyelerimiz servise hazır.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye, evde yapabileceğiniz pratik ve lezzetli tatlılardan biridir. Bu tarifi kullanarak, çay saatlerinizi zenginleştirecek, ağızda dağılan harika kurabiyeler yapabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi