Çay saatlerinizi renklendirecek yeni bir lezzet denemeye hazır mısınız? Haşhaşın eşsiz lezzeti ve limonun ferahlığı, bu kolay ve lezzetli tarifle mutfaklarınıza geliyor. Haşhaşlı limonlu kurabiye, misafirlerinizi şaşırtmaya hazır.

Haşhaş ve limonun muhteşem uyumuyla tanışmaya hazır olun. Bu basit adımlarla, evinizde herkesin bayılacağı haşhaşlı limonlu kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte, lezzetli bir çay saati için gerekli tüm detaylar!

Misafirleriniz için lezzetli ve göz alıcı bir tarif arıyorsanız, haşhaşlı limonlu kurabiye sizin için mükemmel bir seçim olacak. Bu tarif ile çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürebilirsiniz. İşte, adım adım hazırlanışı!

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı veya margarin ( eritilmiş )
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Alabildiği kadar un ( 2,5 su bardağı un kadar )

Üzeri için

80 gram benmari usulü beyaz çikolata
Antep fıstığı tozu

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi

Kabımıza malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğuruyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
170 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra sıcak su üzerine kase koyup beyaz çikolatabimizi benmari usulü eritelim.
Fırından çıkan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıkınca kaşık yardımıyla kurabiyelerimizin üzerine erittiğimiz beyaz çikolatayı koyalım.
Antep fıstığı tozu ile servis edebilirsiniz.

Haşhaşlı limonlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Bu özel tarif, hem pratikliği hem de sunduğu eşsiz lezzet ile damaklarınızı şenlendirecek. Hazırlaması kolay olan bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi