Geleneksel lezzetlerimizden kadınbudu köfte, modern mutfakların vazgeçilmezi airfryer ile birleşiyor. Bu sağlıklı ve pratik tarif, evde kolayca hazırlanabilen aperatifler arasında yerini alıyor.

Kadınbudu köfte, Trakya mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak sofralarımızda özel bir yere sahip. Şimdi ise airfryer ile daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bu lezzeti evinize taşıyabilirsiniz.

Ev yapımı kadınbudu köftenin lezzetini artık daha sağlıklı bir şekilde airfryer ile deneyimleyebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, her öğünde ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor.

MALZEMELER

1 çay bardağı haşlanmış pirinç
400 gram dana kıyma
1 tane orta boy soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı gaşeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yumurta
1 kaşık su
5 çorba kaşığı un

TARİF

Soğanları ince ince doğrayın.
Bir kaba kıyma, soğan, tuz, 1 yumurta, pirinç, galeta unu ve karabiberi ilave edip yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.
Bir kaba yumurta kırın ve karıştırın.
Diğer kaba da un koyun.
Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve tekrar una batırın.
Tüm köfteler için un – yumurta – un sırasını izleyin.
Airfryer’i 200 derecede çalıştırın.
Airfryer haznesine köfteleri dizin ve hazneyi kapatın.
Zamanlayıcıyı 20 dakika olarak ayarlayın.
10. dakikada hazneyi çıkarıp köfteleri çevirin.
Köfteler piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.

Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi Bugüne kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kaşık Dökmesi tarifi

Airfryer ile hazırlanan kadınbudu köfte, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak mutfaklarımızda yerini alıyor. Bu yöntemle, az yağ kullanımı ve pratik pişirme süreci sayesinde, geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzetini daha sık ve kolay bir şekilde sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi