Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Türk mutfağının klasik lezzetlerinden Yayla Çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba. Bu tarifle, Yayla Çorbasını evde yapmanın tüm inceliklerini keşfedin ve sevdiklerinize sıcacık bir sofra kurun.

Yayla Çorbası, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla bilinen bir çorbadır. Ev yapımı Yayla Çorbası ile sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte adım adım hazırlık aşamaları ve püf noktalarıyla Yayla Çorbası tarifi.

Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtacak mükemmel bir çorba: Yayla Çorbası. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Yayla Çorbasının tüm sırlarını öğrenin ve sıcacık bir sofra hazırlayın.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Yayla Çorbası tarifi ile kış aylarında sevdiklerinizle birlikte sıcacık ve lezzetli sofralar kurabilirsiniz. Bu adımları takip ederek, evde kolayca ve lezzetli bir şekilde Yayla Çorbası yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu klasik Türk lezzetini evinizde yeniden yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi