Ev yapımı bir karnıyarık ile sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli. Malzemelerinizi hazırlayın ve karnıyarık yapmaya başlayın.

Karnıyarık yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarif ile karnıyarık yapmanın püf noktalarını öğrenin ve ailenizi bu lezzetli yemeğe davet edin. İşte detaylı tarif...

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Karnıyarık, herkesin beğenisini kazanan eşsiz bir lezzettir. Bu pratik tarif ile karnıyarığı evinizde usta bir şef gibi hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, başlayalım!

KARNIYARIK TARİFİ!

MALZEMELER

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber
Kıymalı Harç İçin;
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

TARİF

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.

Bu karnıyarık tarifi ile evde lezzetli bir yemek hazırlamak artık çok daha kolay. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif, karnıyarığı mükemmel bir şekilde yapmanızı sağlayacak. Malzemeleri hazırlayın ve bu geleneksel lezzeti evinizde yeniden canlandırın. Özellikle akşam yemekleriniz ve özel davetleriniz için mükemmel bir seçenek olan karnıyarık, herkesin favorisi olmaya aday. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi