Klasik Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yayla çorbası, evde yapımıyla daha da özel hale geliyor. İşte adım adım lezzetli yayla çorbası yapmanın tüm sırları.
Yayla çorbası, hem besleyici hem de lezzetli olmasıyla bilinen, her mevsim tercih edebileceğiniz bir çorbadır. Bu basit ve etkili tarifle, evde yayla çorbası yapmanın keyfini çıkarın.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise ferahlık verecek bir tarif arıyorsanız, ev yapımı yayla çorbası tam size göre. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli çorbayı yapmaya başlayın.
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.