Evde pastane lezzetinde bir tatlı yapmayı kim istemez ki? İşte karşınızda tam ölçülü ve garantili şekerparesi tarifi. Ramazan ayının olmazsa olmaz tatlısını keşfedin ve lezzetin keyfini çıkarın.

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Şerbetli tatlılar denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan şekerparesi, bu kez pastane sırlarıyla mutfağınıza konuk oluyor. Ramazan ayının ruhuna uygun, ağızda dağılan bu muhteşem tatlıya bayılacaksınız. İşte tarifi...

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

Malzemeler

şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

hamuru için;

125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayır)
1 ,5 çay bardağı irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un

Tam Ölçülü Şekerpare Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için gereken malzemeleri bir tencere içine alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Ocak üzerine alıp 10 dakika kadar şerbeti kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tatlının kendisi için un ve kabartma tozu hariç diğer gerekli olan malzemeleri kase içine alıp karıştırın. Karışıma un ile kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan şekil alabilen bir hamur hazırlayın.
Hamurdan bir parça koparıp elinizle uzunlamasına şekil verin. Yağlamadan derin fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tatlıların üzerine ymurta sarısı sürüp çatal ile şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcakken tamamen soğuyan şerbeti üzerine döküp 1 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.
 

Editör: Haber Merkezi