Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmezi peynirli pişiler, artık yağ çekmeyen tarifiyle mutfaklarınızda. Bu kolay ve pratik tarifle, yağsız ve lezzetli pişilere hemen merhaba deyin!

Lezzetli bir kahvaltı sofrası için ihtiyacınız olan tek şey, yağ çekmeyen bu peynirli pişi tarifi. Hem kolay hem de pratik olan bu tarifle, her sabahınızı bir bayrama çevirin.

Peynirli pişi deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyın! Yağ çekmeyen bu özel tarif, pişi yapımınızı kolaylaştıracak ve lezzetiyle sizleri ve sevdiklerinizi mest edecek.

Yağ Çekmeyen Peynirli Pişi Tarifi

Malzemeler

6 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 silme tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

kızartmak için;

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

2 su bardağı sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Peynirli Pişi Nasıl Yapılır?

Hamurun ön mayalanması için yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve mayayı alıp şeker ile maya eriyene kadar karıştırın. Ardından 1 su bardağı un ekleyin ve topaklanma kalmayana kadar karıştırın.
Karışımın üzerini örtüp 15 dakika ön maya için bekletin. Ön mayası gelen karışıma kalan unu ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur hazırlayın. Hamuru 5 dakika kadar yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamurun fazla havasını alıp küçük bezeler haline getirin. Bezelerin üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurların içine bir kaşık kadar peynirli maydanozlu karışımdan ekleyip kenarlarını kapatın. Pişirmek için tava içine sıvıyağ alıp ısıtın ve orta ateşte önlü arkalı olarak pişileri kızartın.

Editör: Haber Merkezi