Yumuşacık ve puf puf bazlama yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Bu yazımızda, evde kendi bazlamanızı yapmanız için gereken tüm malzemeleri ve püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz. Kahvaltılarınızı şenlendirmeye hazır olun!

Tavada yapabileceğiniz en lezzetli ve yumuşacık bazlama tarifine hoş geldiniz. Bu basit tarifle, evde her zaman taze bazlama yapabileceksiniz. İster kahvaltıda ister çay saatlerinde, aileniz ve dostlarınız bu lezzete bayılacak.

Evinizde lezzetli ve kabarık bazlamalar yapmaya ne dersiniz? Tavada yapacağınız bu kolay bazlama tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İşte adım adım yumuşacık bazlama yapımı!

MALZEMELER

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Kabarması durmayan poğaça tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Kabarması durmayan poğaça tarifi

6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

TARİF

Ilık su, maya, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ilave edip tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Ara ara un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
8 eşit beze hazırlayıp yuvarlayın ve unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada kabarcıkların oluşmasına izin vererek bazlamaları arkalı önlü yaklaşık 3'er dakika pişirin.
Yumuşacık bazlamaları sıcak sıcak servis edin.

İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, ev yapımı bazlama her zaman büyük bir lezzet. Bu kolay ve pratik tavada bazlama tarifiyle, taze ve lezzetli bazlamaları evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra, bazlama yapmanın ne kadar kolay ve zevkli olduğunu göreceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!