Fırında pişen ve ağzınızda dağılan bir tatlı olan süt helvası, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. İşte adım adım süt helvası tarifi...

Süt helvası, tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde karşılayacak mükemmel bir seçenek. Bu basit ve etkili tarifle, herkesi tatlıya doyurun.

Eğer evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı arıyorsanız, süt helvası tam size göre. İşte tam kıvamında süt helvası tarifi...

SÜT HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi

120 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı kahverengi şeker

SÜT HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.

Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.

Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.

Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.

Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.

2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.

Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.

Süt helvası tarifi ile tatlı menünüze yeni bir soluk getirin. Bu pratik ve lezzetli tatlı, hem hazırlaması kolay hem de tadıyla sizi büyüleyecek. Şimdiden afiyet olsun, tatlı damağınızı şenlendirsin!

Editör: Haber Merkezi