Poğaça yapımında küçük bir değişiklikle büyük farklar yaratın! Süt yerine soda ekleyerek poğaçanızı puf puf kabartın. Bu basit değişiklikle poğaçalarınız artık tepsiye sığmayacak.

Poğaçalarınızın kabarması için yeni bir yöntem denemeye ne dersiniz? Süt yerine koyacağınız soda, poğaçalarınızı olağanüstü şekilde kabartacak. İşte adım adım puf puf poğaça tarifi...

Kabaran poğaça yapmanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Süt yerine soda kullanarak hazırlayacağınız bu tarifle, herkesin bayılacağı puf puf poğaçalar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (Yaş maya da olur )
Aldığı kadar un ( Hamur yumuşak olmalı )

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Soda ,yağ ve suyu geniş bir kaba alın.

2) Tuz şeker ve mayayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

3) Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.

4) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

5) Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

6) 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi

Süt yerine soda kullanarak hazırlanan bu poğaça tarifi, sizlere kabarıklık ve lezzet garantisi veriyor. Deneyen herkesin tarifini isteyeceği bu poğaçalar, özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun ve poğaça yapımında başarılar dileriz!

Editör: Haber Merkezi