Revani, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu yazımızda, evde hafif ve lezzetli bir revani yapabilmeniz için gerekli tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Şerbetin kıvamından irmiğin oranına kadar her detayı açıklıyoruz.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olan revani, kolay malzemeler ve pratik ipuçlarıyla mutfaklarınıza konuk oluyor. Bu yazıda, revaniyi her seferinde mükemmel yapmanızı sağlayacak sırları keşfedeceksiniz.

Eğer hafif ve lezzetli bir şerbetli tatlı arayışındaysanız, revani doğru tercih olabilir. Bu rehberimizde, revaniyi pofuduk ve lezzetli yapmanın yollarını adım adım anlatıyoruz. Artık evde revani yapmak hiç de zor değil!

Bir gece de börek ustası olun: Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi Bir gece de börek ustası olun: Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

TARİF

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.

Revani, her yaş grubundan insanın severek tükettiği bir tatlıdır ve doğru yapılış teknikleriyle mükemmel sonuçlar elde etmek mümkün. Bu rehberde verdiğimiz tarif ve ipuçları ile siz de evinizde hafif ve lezzetli revaniler yapabilir, sevdiklerinizle tatlı anlar yaşayabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Editör: Haber Merkezi