Evde dereotlu açma yapmak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! İşte adım adım dereotlu açma yapımı için tüm detaylar.

Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi Herkes bu börekleri konuşacak: En hızlı Ispanaklı Börek tarifi

Kahvaltılarınızı renklendirecek dereotlu açma tarifi ile tanışın. Bu basit ve pratik tarif, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Dereotlu açma, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık dokusu ve dereotunun ferahlığı ile gününüze enerji katacak.

Dereotlu Açma Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt (ılık)
yarım su bardağı su (ılık)
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
yarım demet dereotu
7,5-8 su bardağı un
üzerine sürmek için;
150 gr tereyağı veya margarin

üzeri için;

ayırdığınız yumurta sarısı + 1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri

Dereotlu Açma Nasıl Yapılır?

Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın, biraz bekletin.
Diğer malzemeleri ekleyerek unu azar azar ilave edin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip biraz daha yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp tezgahın üzerinde açın. Açılacak yere biraz sıvı yağ sürün, hamurdan bir tane alıp elinizle açın.
Üzerine tereyağı veya margarin sürüp rulo şeklinde sarın, iki elinizle aşağı yukarı bükün ve birleştirin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, hamurun üzerini örtüp yarım saat tepsi mayasında bekletin.
Ayırdığınız yumurta sarısı üzerine bir yumurta sarısı daha ekleyip pudra şekeriyle karıştırın. Açmaların üzerine sürün.
180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerini örtün, 5-10 dakika dinlendirin.

Dereotlu açma, kahvaltı sofralarınıza lezzet ve şıklık katacak bir tariftir. Bu basit ve lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte harika bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu muhteşem lezzeti evinizde deneyin!

Editör: Haber Merkezi