Kahvaltıların vazgeçilmezi pişiye yeni bir soluk getiriyoruz. Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran bu pişi tarifi, sabahları daha keyifli hale getirecek.

Sabah kahvaltılarınız için mükemmel bir tarifimiz var: Yağ çekmeyen ve balon gibi şişen pişi! Bu tarifle, pişiniz hem kabaracak hem de yağ çekmeyecek.

Pişi yapımında yaşadığınız sorunlara son! İşte yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi tarifi. Bu tarifle herkes pişinizin sırrını soracak.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya (ya da 1 paket kuru maya)
5 su bardağı un (aldığı kadar)
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

2su bardağıayçiçek yağı

BALON GİBİ PİŞİ NASIL YAPILIR?

Sadece Karadenizlilerin bildiği gizli tarif: Kaygana Sadece Karadenizlilerin bildiği gizli tarif: Kaygana

1) Ilık suya 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı koyun ve çözdürün.

2) Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar dinlendirin.

3) Karışıma 3 su bardağı un ve tuzu ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

4) Kalan unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edin. Bir yandan hamuru toparlamak için yoğurmaya başlayın.

5) Hamuru 5 ile 10 dakika arasında yoğurun. 

6) Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

7) Mayalanan hamuru tezgaha alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Üzerlerine un serpin ve elinizin içi ile hafifçe bastırarak düzleştirin. Hamurları tezgahta 10 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.

8) Hamurlar mayalandıktan sonra bir şişe kapağı yardımıyla bezelerin ortasına delik açın. Böylelikle pişiler daha iyi kabaracaktır.

9) Geniş ve derin bir kızartma tavasında yağı güzelce kızdırın. Pişileri yavaş yavaş yağa atın ve önlü arkalı kızartın. 

10) Fazla yağını almak için kızarttığınız pişileri servis etmeden önce bir havlu kağıt üzerinde bekletin.

Bu özel pişi tarifi ile kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve sağlıklı olacak. Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişiler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Deneyin, farkı görün! Afiyet olsun

Editör: Haber Merkezi