Karadeniz'den esintiler taşıyan, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız, kaygana tam size göre! İşte adım adım kaygana tarifi.

Kahvaltıda ne yapılacağını düşünüyor ama farklı bir şeyler denemek istiyorsanız, Karadeniz yöresinin meşhur kaygana tarifini keşfedin.

Krep ve omletin enfes buluşması kaygana, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek. Karalahana veya ıspanakla zenginleştirilen bu lezzeti mutlaka deneyin.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Patates ve unla yapılan mucize tarif: Patatesli Bazlama Patates ve unla yapılan mucize tarif: Patatesli Bazlama

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katacak. İster karalahana ister ıspanakla hazırlayın, bu lezzetli ve besleyici tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana tarifiyle, sabahları daha enerjik ve lezzetli başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi