Kadayıfın çıtırlığı ve muhallebinin yumuşaklığı bir arada! Bu kadayıflı muhallebi tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tüm aileyi tatlı bir mutlulukla buluşturacak kadayıflı muhallebi tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak istiyorsanız, işte karşınızda kadayıflı muhallebi tarifi!

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Malzemeler

200 gram kuru kadayıf
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı toz şeker

Kadayıflı Muhallebi Yapımı

Tavaya tereyağını alın ve eritin. Eriyen tereyağına kadayıfları ekleyin ve orta ateşte kavurun. Kadayıfların rengi altın sarısına dönünce, şeker ve dövülmüş cevizleri ekleyin. 5-6 dakika daha kavurduktan sonra ocağı kapatın.

Bir tencereye, vanilya haricindeki tüm muhallebi malzemelerini koyun. Karıştırarak ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Kadayıfın yarısını bir dikdörtgen borcamın zeminine dökün ve düzeltin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Muhallebi oda sıcaklığına gelince, kalan kadayıfı tatlımızın üzerine serpin ve düzeltin.

Hazırladığınız kadayıflı muhallebiyi en az 3-4 saat, ideal olarak bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu süre, tatlımızın iyice soğumasını ve lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayacaktır.

Bu basit adımlarla, kadayıflı muhallebinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, ailenizle birlikte keyifli anlar geçirmeniz için de mükemmel bir seçenektir.

Kadayıflı muhallebi, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tarif sayesinde, hem pratiklik hem de lezzet açısından tam not alacaksınız. Misafirlerinizden tam not alacak bu muhteşem lezzeti denemek için daha ne bekliyorsunuz? Kolları sıvayın ve bu muhteşem tatlıyı hemen şimdi deneyin!

Editör: Haber Merkezi