Tas kebabı, zengin malzemeleri ve eşsiz tadıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu yazımızda, tas kebabını adım adım nasıl yapacağınızı anlatıyor, püf noktalarıyla birlikte sizlere sunuyoruz.

Geleneksel Türk mutfağının incisi tas kebabı, evde yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden biridir. Malzemelerden yapılışına, her aşamasıyla bu tarifi takip ederek, ağzınızın tadını bilenlerden olun.

Poğaça ustalarına taş çıkartan tarif: Pofuduk ve pratik poğaça nasıl yapılır? Poğaça ustalarına taş çıkartan tarif: Pofuduk ve pratik poğaça nasıl yapılır?

Kendine has aroması ve damak çatlatan lezzetiyle tas kebabı, herkesin yapmayı öğrenmek isteyeceği bir tarif. Bu rehber, adım adım tas kebabı yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sağlıyor. Hazırsanız, başlayalım!

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3,5 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
2 adet patates
1 adet havuç
maydanoz

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı kesilmiş eti yıkayıp suyunu süzdürün.
Bir tencereye sıvı yağ alın. Suyu çekilmiş etleri ekleyin ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın.
Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Salçaları ve sarımsağı da ekleyip karıştırın.
3,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın ve düdüklünün kapağını kapatıp 25 dakika pişirin.
Pişen yemeği başka bir tencereye alın ve tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
Üzerine kekik serpip biraz dinlendirin.
Patates ve havucu küp küp doğrayıp bol yağda kızartın.
Kebabı servis tabağına alın, üzerine kızartılmış patates ve havuç koyun.
Son olarak kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Bu detaylı tas kebabı tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli sonuçlar doğuracak. Geleneksel tadı modern bir dokunuşla sunan bu yemeği deneyerek, sevdiklerinizle birlikte güzel anlar paylaşabilirsiniz. Unutmayın, iyi yemek iyi malzeme ve sevgiyle yapılır. Bu tarifi denedikten sonra, tas kebabını favori yemekleriniz arasına eklemek isteyeceğinize eminiz. Afiyet olsun!