Sütlü un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu basit ve lezzetli tarif ile tatlı sofralarınızı zenginleştirin ve misafirlerinizi memnun edin.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, sütlü un helvası tam size göre. Bu tarif, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenin seveceği bir tat sunuyor.

Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır ve sütlü un helvası bu tatlılar içinde özel bir yere sahip. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile tatlı krizlerinize son verin.

Sütlü Un Helvası Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
üzeri için ceviz içi

Basit malzemelerle damak çatlatan tatlı! Kremalı ve şerbetli Trileçe tarifi Basit malzemelerle damak çatlatan tatlı! Kremalı ve şerbetli Trileçe tarifi

Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Bir kaseye süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı veya margarini uygun bir tencereye alıp eritin. İçine unu ilave edip unun rengi değişene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun rengi biraz değişince sütlü şerbeti yavaşça ilave edip karıştırın. Un topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Ocağı kapatın ve istediğiniz şekli verip servis tabağına alın. Üzerini cevizle süsleyin.

Sütlü un helvası, her daim sevilen ve tercih edilen bir tatlıdır. Bu tarif, sizlere geleneksel bir lezzeti, modern ve pratik bir yaklaşımla sunuyor. Cevizle süsleyerek sunabileceğiniz bu tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Tarifi deneyin, lezzetli anların keyfini çıkarın!