Sahura kalkmanın zorluğunu, ağzınıza layık lezzetlerle ödüllendirmeye ne dersiniz? Mısır ekmeği, uzun süre tazeliğini koruyarak sahur sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Pastaneden daha iyi: Lezzetli kremasıyla ağızları tatlandıran Alman Pastası tarifi Pastaneden daha iyi: Lezzetli kremasıyla ağızları tatlandıran Alman Pastası tarifi

Sahur sofralarınız için hem lezzetli hem de pratik bir tarif arıyorsanız, bayatlamayan mısır ekmeği tam size göre. Bu tarifle, sahura kalkmanın tadını çıkaracaksınız.

Ramazan ayının ruhuna uygun, doyurucu ve lezzetli bir sahur alternatifi arayanlar için mısır ekmeği ideal bir seçim. Uzun süre bayatlamayan bu ekmek tarifi ile tanışmaya hazır olun.

Bayatlamayan Mısır Ekmeği Tarifi

Malzemeler

6 su bardağı mısır unu
yarım su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
sıcak su (aldığı kadar)

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır ununu ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alın.
Üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Kıvamı ne çok katı, ne de çok sulu olmalıdır.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine harcı döküp elinizi ıslatarak tepsiye yayın ve düzeltin.
Üzerine yağlı bıçağı ile kare çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 20 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırını kapatın ve yarım saat boyunca fırının içinde dinlendirin.
Soğuyunca dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Bayatlamayan mısır ekmeği tarifi, sahur sofralarınız için hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif, Ramazan boyunca sahurda lezzetli ve pratik bir seçenek arayanlar için ideal. Ekmeklerinizi önceden hazırlayabilir ve Ramazan'ın her gününde taze taze tüketebilirsiniz. Sahur sofralarınızı bu eşsiz mısır ekmeği tarifi ile zenginleştirin ve Ramazan'ın tadını çıkarın.

Editör: Haber Merkezi