Trileçe, Balkan kökenli olup günümüzde Türk mutfağında da sevilen bir tatlıdır. Karamel sosu ve krem şanti ile zenginleştirilen bu tatlı, her lokmada sizi büyüleyecek.

Ev yapımı bir trileçe tatlısı, özel günlerinizin veya sıradan bir akşam yemeğinin yıldızı olabilir. İşte adım adım trileçe yapmanın yolları ve en iyi tarif önerileri.

Karamel ve krem şantinin eşsiz uyumuyla trileçe, tatlı severlerin vazgeçilmezleri arasında. Bu tatlı, hem göze hem damaklara hitap eden eşsiz bir tat sunuyor.

MALZEMELER

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema

Karamel sosu için;

1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema

Üzeri için;

1 paket krem şanti

TARİF

Kahvaltılarınız için yaratıcı çözüm: Bayat ekmekten harika Pizza tarifi Kahvaltılarınız için yaratıcı çözüm: Bayat ekmekten harika Pizza tarifi

Krem şantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170 derece fırında 10 dakika, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.
5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Trileçe, lezzetiyle tatlı severlerin gönlünde taht kurmuş durumda. Siz de bu tarifi kullanarak kendi mükemmel trileçenizi yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilir ve tatlı anlarınıza lezzet katabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi