Şıllık tatlısı, krep hamuru ve bol ceviz kullanılarak hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı, özellikle özel günlerde misafirleriniz için harika bir seçenek oluşturur.

Şıllık tatlısının hazırlanışı sandığınızdan daha kolay. Temel malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katacak.

Eğer tatlı krizleriniz için hem hafif hem de lezzetli bir çözüm arıyorsanız, şıllık tatlısı ideal bir seçim. Ceviz ve şerbetin muhteşem uyumu, bu tatlıyı denemeniz için yeterli sebep olacak.

Herkes bu lezzeti nasıl yaptığınızı soracak! Akılları baştan alacak Gelin Tatlısı tarifi Herkes bu lezzeti nasıl yaptığınızı soracak! Akılları baştan alacak Gelin Tatlısı tarifi

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz

Şerbeti için;

3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.

Şıllık tatlısı, Türk mutfağının en özel tatlılarından biridir. Kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bu tatlı, geleneksel lezzetlerimizi yaşatmanın en güzel yollarından biri. Ceviz ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan Şıllık tatlısı, tatlı sohbetlerinize eşlik edecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi