Ev yapımı bir lezzet olan Magnolia tatlısı, meyve ve kremanın muhteşem uyumuyla dikkat çekiyor. İşte adım adım Magnolia tatlısı yapımı için gerekenler ve püf noktaları.

Misafirlerinizi büyüleyecek bir tatlı arıyorsanız, Magnolia tam size göre! Bisküvi tabanı, hafif krema dolgusu ve taze meyvelerle süslenmiş bu tatlı, herkesi memnun edecek.

Kahvaltıların yıldızı: Herkesin yapabileceği hızlı ve lezzetli Krep tarifi Kahvaltıların yıldızı: Herkesin yapabileceği hızlı ve lezzetli Krep tarifi

Magnolia tatlısı, hem göze hem damaklara hitap eden bir tatlı. Bu yazıda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz Magnolia tatlısının tarifini ve püf noktalarını bulacaksınız.

MALZEMELER

Muhallebisi için;

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Arası için;

1,5 paket burçak bisküvi
Çilek

TARİF

Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile çırpalım. Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım.
Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
Çilekleri ince dilimler halinde keselim. Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri dizelim ve üzerine muhallebi ilave edelim.
Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edelim.

Magnolia tatlısı, farklı meyve seçenekleri ile dört mevsim boyunca tüketilebilen özel bir lezzet. Yaz kış demeden, her yemek sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bu pratik tarif, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi