Krep, kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olarak ön plana çıkıyor. İster tatlı ister tuzlu, her zevke uygun bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu basit tarifi deneyin.

Çikolata, peynir ya da reçelle harika uyum sağlayan krep, pratik yapılışıyla sabahları kurtarıcınız olacak. İşte krep yapmanın püf noktalarıyla dolu bu rehber, mükemmel krepler için sizleri bekliyor.

Peynirli veya çikolatalı, nasıl isterseniz! Bu krep tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Sadece birkaç basit adım ve malzemeyle, krep yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

PRATİK KREP TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
tereyağı veya sıvı yağ

Pastaneler bile nasıl yaptığınızı merak edecek: Bir dilimle aşık olacağınız Ekler tarifi Pastaneler bile nasıl yaptığınızı merak edecek: Bir dilimle aşık olacağınız Ekler tarifi

TARİF

Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su iyiye çırpılır.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Pratik krep tarifiyle, kahvaltı sofralarınız artık daha zengin ve lezzetli. Bu kolay ve hızlı tarif sayesinde, sabahları daha keyifli başlayabilirsiniz. Krep yapımı hakkındaki deneyimlerinizi ve lezzetli anlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Editör: Haber Merkezi