Ev yapımı pofuduk poğaça tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek sunuyoruz. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, tüm aile bireylerinin favorisi olacak.

Pofuduk ve yumuşacık bir poğaça yapımı için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde. Adım adım pratik tarifimizle poğaça yapmanın keyfini çıkarın.

Kahvaltı ve çay saatlerinizi taçlandıracak pofuduk poğaça tarifi ile tanışın. Bu basit ve etkili yöntemlerle herkes poğaça yapabilir.

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Bu tarifle herkes usta şef olacak: Sütlü Kıbrıs Tatlısı tarifi Bu tarifle herkes usta şef olacak: Sütlü Kıbrıs Tatlısı tarifi

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Artık pofuduk poğaçalarınızı yapmak için gereken tüm bilgilere sahipsiniz. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle birlikte bu lezzetli poğaçaların tadını çıkarın. Mutlu ve lezzet dolu kahvaltılar dileriz!

Editör: Haber Merkezi