Patates salatası, özellikle ani gelen misafirler için hızlıca hazırlanabilecek, doyurucu ve sağlıklı bir yemek seçeneği olarak öne çıkıyor. Biz de sizler için sumak ve nar ekşisiyle farklı bir tat katılmış, kolay patates salatası tarifini derledik.

Hem lezzetli hem de besleyici bir salata arayışındaysanız, patates salatası mükemmel bir seçenek! Bu tarifimizde, patatesin doğal lezzetini nar ekşisi ve sumakla birleştirdik. İşte adım adım patates salatası yapımı ve püf noktaları...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz patates salatası için harika bir tarifimiz var! Nar ekşisi ve sumakla tatlandırılmış bu salata, lezzetli olduğu kadar göze de hitap ediyor.

Patates Salatası Malzemeleri

1 litre su (haşlamak için kullanılacak)
10 tane taze patates (ya da 5-6 adet büyük boy patates)
4-5 dal taze soğan
½ demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Yaz mevsiminin tatlı sırrı: Organik Çilek Reçeli tarifi Yaz mevsiminin tatlı sırrı: Organik Çilek Reçeli tarifi

Öncelikle patates salatası yapımı için patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım. Ardından tencereye su koyarak haşlamaya başlayalım. Bir bıçak veya çatal kullanarak patateslerinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Dilerseniz haşlama işlemi sırasında patateslerinizi küp şeklinde keserek de haşlayabilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf ettirecektir.
Patatesler tencerede haşlanırken siz de bir yandan diğer malzemeleri hazırlama işlemine koyulabilirsiniz.
Yayvan bir kap içinde salatanın sos malzemelerini hazırlayalım. 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyunu güzelce sıkalım ve hepsini karıştıralım.
Maydanoz ve soğanı doğrayalım bir kenarda bekletelim. Dilerseniz farklı yeşil sebzeler de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Haşlanan patateslerimizi öncelikle soğutalım daha sonra ise küp şeklinde doğrayalım. (Çok küçük doğramayalım ki patates hassas olduğu için karıştırma sırasında dağılmasının önüne geçelim.)
Sos ve patateslerimizi karıştıralım. Yavaş ve sık sık karıştıralım ki yağ ve sumak ılık patatesler tarafından iyice çekilsin.
Ardından hazırladığımız yeşillikleri ekleyelim.
Dilerseniz nar ekşisi ve tuz eklemesini damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Patates salatasını sunum tabağımıza alalım.
Haşlanmış yumurta ve siyah zeytin ile sunuma hazır hale getirelim.
Arzu ettiğiniz şekilde sunumuzu süsleyebilirsiniz.
Patates salatanız hazır.

Patates salatası, malzemelerinin kolaylıkla bulunabilir olması ve pratik yapılışıyla her zaman favori bir yan yemek olmayı sürdürüyor. Nar ekşisi ve sumak gibi ekstra tatlarla zenginleştirilmiş bu versiyon, patates salatasını bir adım öteye taşıyor. İster ana yemeklerin yanında, ister hafif bir öğle yemeği olarak sunabileceğiniz bu tarif, patatesin mütevazi lezzetini şık bir sunuma dönüştürüyor. Afiyet olsun!