Hazır yufka ile börek yapımı, lezzetli ve pratik bir alternatif sunar. Bu yöntemle, herhangi bir özel hazırlık yapmadan, kısa sürede çıtır çıtır böreklerinizi hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım çıtır çıtır börek yapmanın yolları.

Çıtır çıtır börek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu rehber, hazır yufka kullanarak evde kolayca ve hızlı bir şekilde börek yapmanıza yardımcı olacak. Sadece 5 dakikada, misafirlerinizi şaşırtacak börekler hazırlayabilirsiniz.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan börek, artık çok daha hızlı ve pratik. Hazır yufka ile çıtır çıtır börekler yapabileceğiniz bu tarif, lezzetli sonuçlar almanızı sağlayacak.

Herkesi hayran bırakacaksınız: Pastane ustalarının damak çatlatan Sufle tarifi Herkesi hayran bırakacaksınız: Pastane ustalarının damak çatlatan Sufle tarifi

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu pratik ve hızlı börek tarifi ile hazır yufka kullanarak çıtır çıtır börekler yapabilir, zaman kazanırken misafirlerinizi de memnun edebilirsiniz. Hazır yufkayla yapılan börek, geleneksel börek yapımı zahmetini ortadan kaldırırken, lezzetten ödün vermez. Deneyin ve bu basit, hızlı tarifle herkesi şaşırtın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi