Pratik ve lezzetli bir kurabiye arayışında olanlar için damla çikolatalı kurabiye mükemmel bir seçenektir. Çay saatlerinin yıldızı olacak bu kurabiyeler, ağızda dağılan yapısıyla tam bir lezzet şöleni sunuyor.

Damla çikolatalı kurabiye, her daim elinizin altında olması gereken pratik ve nefis bir tariftir. Bu tarifle, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kurabiyeler, çayınızın yanında eşsiz bir eşlikçi olacak.

Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan damla çikolatalı kurabiye, pratik yapılışı ile dikkat çekiyor. Bu kurabiye tarifi, özellikle çocukların bayılacağı bir lezzet sunarken, büyüklerin de beğenisini kazanıyor.

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Kaç tane yediğinizi sayamayacaksınız: Kahvaltılarda fırtına gibi esecek Çubuk Pişi tarifi Kaç tane yediğinizi sayamayacaksınız: Kahvaltılarda fırtına gibi esecek Çubuk Pişi tarifi

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Damla çikolatalı kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir tarif arayanlar için ideal bir seçenektir. Bu tarif, çay saatlerinizi süsleyecek ve her yaş grubundan insanın beğenisini toplayacak. Kurabiyelerinizi özenle hazırlayarak, sevdiklerinizle paylaşın ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi