Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Şifa kaynağı olarak da bilinen bu çorba, özellikle kış günlerinde sıcak bir alternatif sunuyor. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tarhana çorbası tarifi.

Mis gibi kokusuyla Anadolu'nun en sevilen lezzetlerinden olan tarhana çorbası, kış aylarının favori çorbası olarak sofralarda yerini alıyor. Pratik hazırlanışıyla herkesin beğenisini kazanan bu tarif, mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

Kış sofralarınızı şenlendirecek tarhana çorbası tarifiyle, soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir lezzet sunuyoruz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, tarhana çorbasını evde kolayca hazırlamanıza yardımcı olacak.

MALZEMELER

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak (ezilmiş)

TARİF

Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.

İşte karşınızda, kış aylarının vazgeçilmez çorbası tarhana çorbasının en lezzetli ve pratik tarifi. Bu tarifi deneyerek, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve sağlıklı bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hazırlanışı hem de enfes tadıyla, bu tarhana çorbası tarifi, sofralarınızın yeni favorisi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi