Lahana sarması, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif, lahananın en sevilen haliyle sofralarınıza eşsiz bir tat katıyor. Lahana sarmasını hazırlamak ise düşündüğünüzden çok daha kolay.

Kış aylarının soğuğunda içimizi ısıtacak, lahana sarması tarifimizle tanışmaya hazır olun. Bu geleneksel lezzet, hem göze hem de damağa hitap ediyor. İşte, adım adım lahana sarması yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

Lahana sarması, yediden yetmişe herkesin sevdiği bir yemektir. Bu tarif ile lahana sarmasını evinizde kolayca hazırlayabilir, aileniz ve sevdiklerinizle enfes lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet orta boy lahana
6 su bardağı sıcak su

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

İç harcı için:

1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Lahanayı kare kare kesin.
Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Kıymalı harç için bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız dibi tutmasın.
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün.
Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.

İşte, lezzetli ve sağlıklı bir yemek olan lahana sarmasının en pratik ve en lezzetli tarifi. Bu tarifi deneyerek, sofralarınıza hem geleneksel hem de modern bir dokunuş getirebilirsiniz. Aileniz ve dostlarınızla birlikte bu enfes yemeğin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi