Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler için krep pasta, hem şık hem de pratik bir seçenek. Bu eşsiz tarif, herkesi tatlıya doyuracak. Krep pasta nasıl yapılır, işte tüm detaylar burada.
Farklı tatlı tarifleri arayanlar için krep pasta, sıradışı bir seçim. Bu pratik ve lezzetli tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Krep pastanın püf noktaları ve yapılışı için okumaya devam edin.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz krep pasta, tatlı sofralarınızı zenginleştirecek. Bu eşsiz lezzet, her yudumda sizi mutlu edecek. İşte karamelli krep pasta tarifi ve hazırlama adımları.
MALZEMELER
Hamuru İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti (toz halinde kullanılacak)
Üzeri İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
TARİF
Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye ekleyin ve karıştırın. Fokurdadıktan sonra 1- 2 dakika kaynatın sonra ocaktan alın.
Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Üzeri kurumasın diye poşet kapatıp kenara alın, tamamen soğuduktan sonra krem şanti tozunu ekleyin.
Çikolata sosu için tüm malzemeleri tencereye alın.
Kıvam alıp fokurdadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Poşet koyup kabuk tutmasın diye kenara alın.
Krep için yumurta ve şekeri çırpıp sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırın.
Tavayı yağlayın. Kızdıktan sonra tavanıza 1 kepçe harç döküp arkalı önlü güzelce kızartın, kenara alın.
Servis tabağına bir krep koyup kremadan 1,5 yemek kaşığı kadar ekleyin. Her yerine değecek şekilde sürün.
Tekrar bir krep koyup kremadan sürün. Böyle böyle diğer krepleri de bitirin.
Kenarlarına kalan kremadan sürüp çikolata sosunu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek 1 saat kadar dolapta dinlendirin.