Kakaolu ıslak kek, hem pratik hem de muhteşem bir tat. Bu tarifi uygulayarak, ıslak kekin nasıl mükemmel bir şekilde yapıldığını keşfedin. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli serüvene başlayın!

Ev yapımı kakaolu ıslak kekin sırları artık sizinle! Bu basit ve lezzetli tarif, misafir sofralarınızın yıldızı olacak. Malzemeleri ve yapım aşamalarını sizin için detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Kakaolu ıslak kek yapmanın en kolay yolu burada! Bu adım adım rehberle, herkesin sevdiği bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte mükemmel ıslak kek için ihtiyacınız olan her şey.

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Şimdiye kadar denediğiniz tüm tarifleri unutun! Bu kakaolu ıslak kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Sosu, yumuşacık dokusu ve muhteşem tadıyla bu kek, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Tarifinizi denedikten sonra, bu lezzetli deneyiminizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi