Herkesten tam puan alan bu Hakiki Şam Tatlısı tarifi, tatlı yapımını başka bir boyuta taşıyor. Un, yağ ve yumurta kullanmadan hazırlanan bu lezzetli tatlı, sizleri bekliyor.

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan Şam Tatlısı, un, yağ ve yumurta olmadan da nasıl mükemmel olabileceğini bu tarifimizde gösteriyor. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı defterinizin en değerli sayfasını süsleyecek.

Tatlı severler, bu tarife bayılacak! Un, yağ ve yumurta kullanılmadan yapılan Hakiki Şam Tatlısı, kolay yapımıyla herkesi mutfağa davet ediyor. Bu lezzetli ve şerbetli tatlı, tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak.

Şam Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

2 su bardağı ılık süt ( 400 ml )
2 su bardağı toz şeker ( 340 gram )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine birkaç damla limon suyu suyu )
6 su bardağı irmik
2 kaşık pekmez

Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pekmez

Üzeri İçin;

Badem veya yer fıstığı

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir yoğurma kabına süt ve şekeri ekleyip karıştıralım. Üzerine kabartma tozu, limonla karıştırılmış karbonat ve irmik ekleyip karıştıralım. Üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

1 gece dinlenen irmiğin üzerine pekmez ekleyip yoğuralım.

Tereyağı ile her yeri yağlanmış fırın tepsisine tatlı hamurunu ekleyelim üzerini düzleştirelim. Derin olmayacak dilim izlerini belli edelim ve üzerine badem dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve su ekleyip kaynatalım. Kaynadıktan sonra üzerine limon ve tereyağını ekleyip 12 dakika kaynatalım. Üzerine pekmez ekleyip karıştıralım.

Fırından çıkan tatlıyı dilimleyelim ve sıcak tatlının üzerine kaynar şerbeti gezdirerek dökelim.

4-5 saat dinlendirten sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi