Eğer evde kolayca yapılabilen ve herkes tarafından sevilen bir tatlı arıyorsanız, şekerpare ideal bir seçimdir. İşte, adım adım lezzetli şekerpare yapmanız için gereken her şey.
Tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm: Şekerpare! Bu rehber, fındıklı ve şerbetli bu enfes tatlıyı nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyor.
Şekerpare, Türk tatlı kültürünün olmazsa olmazlarından. Peki, bu lezzetli ve şerbetli tatlıyı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte karşınızda malzemeleri ve yapım aşamaları ile tam tarif!
ŞEKERPARE TARİFİ
MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
TARİF
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
Şekerpare yapmak, başta zor görünse de aslında çok basit birkaç adıma indirgenebilir. Bu tarifle, şekerpare yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenecek ve her seferinde daha iyi sonuçlar alacaksınız. Şimdi mutfakta bu tatlı maceraya atılmak için ihtiyacınız olan her şeyi biliyorsunuz. Tatlı damağınızı şenlendirin ve bu geleneksel lezzeti evinizde deneyin. Afiyet olsun!