Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan kadayıflı muhallebi, hem görünümü hem de tadıyla sofralarınıza şenlik katacak. Bu özel tarifi evde denemeye ne dersiniz?

Kadayıf ve muhallebinin muhteşem uyumu, bu tarifle evlerinize taşınıyor. Kadayıflı muhallebi yapımı için gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla birlikte, siz de bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz.

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, kadayıflı muhallebi ideal bir seçim olabilir. Bu tarif, adımları takip ederek kusursuz bir sonuca ulaşmanızı sağlayacak.

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

MALZEMELER

Kadayıf için:

3 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tel kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:

1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kutu krema
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker

KADAYIFLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Kadayıflı muhallebi yapmak için kadayıfı ince ince kırın, geniş bir kaba alarak ufalayın. Tereyağını teflon tencerede eritin. Kadayıf ve şekeri ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Kadayıf altın sarısı rengini aldığında 1,5 su bardaşı dövülmüş ceviz ilave edin ve karıştırın. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın.

Muhallebiyi hazırlamak için 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını bir tencereye alın ve çırpın. 1 yumurta sarısı ilave edip yeniden karıştırın ve ardından kaynayıncaya dek pişirin. Muhallebi pişince ocaktan alın ve 15-20 dakika soğumasını bekleyin. Muhallebi soğuyunca muhallebiye 200 ml (bir kutu) krema ve vanilya ekleyin ve karıştırın. Sonrasında kadayıfların yarısını yayvan bir kaba yayın. Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin. Kadayıfların kalanını ise muhallebinin üzerine eşit şekilde dağıtın.

Herkesi tatlıya doyurun: Kimsenin hayır diyemediği Islak Kurabiye tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Kimsenin hayır diyemediği Islak Kurabiye tarifi

Sonuç olarak, kadayıflı muhallebi tarifi, tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayacak ve herkesi memnun edecek bir seçenektir. Bu tarifi kullanarak, kısa sürede ve az bir çabayla muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi