Herkesin beğenisini toplayan ve sofralara şıklık katan Sultan sarması, görünüşü kadar lezzetiyle de öne çıkar. Çikolatalı muhallebi ve krem şantinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tatlı, doğru tekniklerle evde de rahatlıkla yapılabilir. İşte, evde Sultan sarması yapmanın sırları!

Eğer tatlı bir kaçamak yapmak istiyorsanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz Sultan sarması ideal bir seçenek. Yalnızca birkaç malzeme ve basit adımlarla, bu leziz tatlıyı misafirleriniz için de sunabileceğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Sultan sarması yapımı hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Sultan sarması, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında sunabileceğiniz şık bir tatlıdır. Bu lezzetli ve gösterişli tatlıyı evde yapmak sandığınızdan daha kolay. İster çikolatalı ister vanilyalı, nasıl yapacağınızı bu detaylı rehberle öğrenebilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

TARİF

Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.
Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı veya ceviz serpiştirerek servis edin

Tabak tabak yiyeceğiniz Karamelli Trileçe tarifi Tabak tabak yiyeceğiniz Karamelli Trileçe tarifi

Sultan sarması, zengin içeriği ve eşsiz sunumu ile her tatlı severin favorisi olmaya aday. Yukarıda verdiğimiz tarif ve püf noktaları takip ederek, bu lezzetli tatlıyı evinizin rahatlığında hazırlayabilirsiniz. Bu tarif ile tatlı ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayın ve sevdiklerinizle birlikte keyifli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!