Güllaç, sadece özel günlerin değil, her günün tatlısı! Bu leziz ve pratik tarifle güllaç yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Osmanlı Saray mutfağının eşsiz lezzeti güllaç, şimdi evinizin mutfağında! İşte sizin için hazırladığımız kolay ve lezzetli güllaç tarifi.

Ev yapımı güllaç ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin favorisi olacak.

GÜLLAÇ MALZEMELERİ NELER?

10 yaprak güllaç
Çekilmiş ceviz
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

File Fıstık
Nar tanesi
Ceviz

GÜLLAÇ NASIL HAZIRLANIR?

Süt ve şekeri tencereye alın, şekerler eriyene kadar ısıtın. Ardından sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Süt kaynar olursa tatlısınız hamur gibi olur. Bu yüzden el yakmayacak şekilde olmasına özen gösterin. Ardından tatlıyı tepsiye alın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine, her yerinin ıslanmasına özen göstererek iki kepçe süt ilave edin. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi yapın. 5. katı ıslattığınızda bu kata ceviz serpin ve üzerine diğer güllaç yapraklarını da ıslatarak serin. Kalan şekerli sütü su bardağına alın. İçine 2 yemek kaşığı gül suyu ilave edin ve tatlının üzerinde gezdirin. Tatlıyı buz dolabında saklayın. Dinlendirmek için en az 2-3 saat bekletin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi