Evinizi portakal bahçelerinin mis kokusuyla dolduracak, her ısırıkta mutluluk verecek bir tarif: Portakallı çatlak kurabiye. Nasıl mı yapılır?

Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm: Portakallı çatlak kurabiye. Bu kolay ve lezzetli tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Portakalın asil lezzetiyle tanışın: Portakallı çatlak kurabiye. Bu tarif, mutfakta yeni bir soluk getirecek ve tatlı anlarınıza eşlik edecek.

Portakallı çatlak kurabiye tarifi

Malzemeler

Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 yemek kaşığı taze portakal suyu
- Pudra şekeri (üzeri için)

Tarifi

Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kasede bir araya getirin, iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, içine toz şekeri ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Sıvı yağ, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bu karışıma ekleyin, iyice karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyerek yoğurun, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, üzerlerine pudra şekeri serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumalarını bekleyerek servis yapın.

Portakallı çatlak kurabiye tarifi, hem kolay hem de enfes bir tatlı alternatifi sunuyor. Bu eşsiz tarifle, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde giderebilir, sevdiklerinizle beraber keyifli anlar geçirebilirsiniz. Deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!

Editör: Haber Merkezi