Ev yapımı ıspanaklı börek, mutfakta yaratıcılığınızı sergilemeniz için mükemmel bir fırsat. Bu tarif ile ıspanak ve yufkanın muhteşem uyumunu keşfedin.

Ispanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Misafirlerinizi şaşırtacak ve lezzetiyle herkesi mest edecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye hazır mısınız? Elinizdeki malzemelerle, adım adım mükemmel bir ıspanaklı börek yapabilirsiniz. İşte tarif...

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

İç harcı için;

600 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Ispanaklı Börek Tarifi

İç harcı için tavaya soğanları alıp kavuralım.
Üzerine doğranmış ıspanakları tuzu ve biberini atıp soteleyelim.
Soğuması için kenara atalım.
Böreğin sosu için verilen malzemeleri çırpalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine sostan sürelim.
Üzerine bir yufka daha serip sostan sürelim.
Yufkayı önce ortadan  sonra enlemesine ikiye bölelim.
Üçgenlerin kenar kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloyu iç kısma doğru katlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine en son kalan sostan sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim.

Ispanaklı börek, her sofranın yıldızı olmaya aday. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir sanata dönüştürebilir, sevdiklerinizi enfes lezzetlerle buluşturabilirsiniz. Deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!

Editör: Haber Merkezi